2018. május havi bejegyzések

SOS gazdikereső!
Foltit 5 éve fogadta be egy állatszerető család az utcáról. Nagyon sok örömöt okozott nekik a kutyus, de a cicákat nem szereti és sajnos az Ő cicáikat is lefojtotta. Foxi kutyus, így szeret patkányozni. Kicsi termetű. Kedves kutyus. Oltásai rendben vannak. Ivartalanított kan, 5-6 év körüli.
Tele van a gyepmesteri telep, nem tudunk több kutyát befogadni, ezzel tisztában van a család is, így megpróbáljuk háztól örökbeadni. Ha valakinek megtetszett Folti az alábbi telefonszámon érdeklődhet: 70/6254668

4 HÓNAP JUTOTT ENNEK A KISKUTYÁNAK AZ ÉLETBŐL. 😢
Telefonhívást kaptunk, hogy az út szélén van egy elütött kiskutya. Kimentünk, elvittük az állatorvoshoz természetesen, de nem nagyon volt magánál, sírt, fájdalma volt, szenvedett. Már nem szenved… ennyi jutott neki az életből. El kellett altatni, mert annyira széttört mindene, hogy csoda volt, hogy egyáltalán eddig életben maradt. Azóta se jelezte senki, hogy hiányolná 
Előző nap egy kiscicáért kellett menni, szintén elütötték, szintén magára hagyták. Ő egyenlőre ápolásra szorul, kezelés alatt áll és reménykedünk, hogy rendben lesz. Nem kereste eddig senki. 
Szintén tegnap este 21 óra körül egy vad nyulat találtunk elütve, de még élt, szenvedett, próbált kezdetben elmenekülni, de nem tudott már. Szerencse, hogy épp arra jártunk autóval, betettük a kocsiba és elvittük állatorvoshoz. El kellett altatni, de márcsak éppen élt szerencsétlen. Nagyon rosszul esett látni azt, ahogy a szánalmas ember elhajt a kocsijával miután elütötte szegényt!  Köszönet Budai Tímea-nak a segítséget 
Úgy véljük felelőtlen az az ember, aki nem figyel a saját állatára és kiszökik az utcára, mert hamar megvan a baj, mint a fenti esetekben. Valamint felelőtlen az az ember is, aki elüt egy állatot és magára hagyja! Tisztában vagyunk vele, hogy egy pillanat alatt meg van a baj, de legalább ha már így alakult nézzük meg, hogy mit tettünk és segítsünk a bajba jutott állaton, akinek ráadásul Mi okoztunk sérülést.
MUTASSUK MEG A VILÁGNAK, HOGY NEM CSAK PUSZTÍTANI TUDUNK! 
Köszönjük azoknak, akik bejelentették a kutyust és a cicát.
Nem szeretnénk olyan kommenteket, ahol kérdőre vonják a döntésünket bármelyik esetben. Köszönjük.
Esély Állatvédők Békés

Bogyó

Bogyó
Bekerült: 2018.08.31.
2 év körüli
Ivartalanított kan

Fiatal fiú kutyus. Utcáról hoztuk be. Nagyobb termetű. Játékos, barátságos kutyus, mindenkivel jól kijön. Nagy mozgásigényű. Szereti a simogatást, nagy öleléssel fogad mikor kiengedjük a kennelből.

ÉS NINCS MEGÁLLÁS TOVÁBBRA SEM A BÉKÉSI GYEPIN! Ők együtt kerültek be a békési Csatárkertből,rettegnek,félnek az embertől, a kenelben lévő legkisebb helyre húzódnak be, azt szeretnék ha láthatatlanná válnának az ember elől.Borzasztó ezt látni, a szívünk megszakad, ZSÚFOLJUK A KUTYÁKAT ÖSSZE de ez VÉGES !! Reméljük helyre tudjuk hozni a kis lelküket minél előbb hiszen ők is csak szeretetet várnának az emberi lénytől de eddig nem kaptak ebben biztosak vagyunk!

NINCS MEGÁLLÁS, EGYRE ROSSZABB A HELYZET BÉKÉSEN!! DOBÁLJÁK KI A KUTYÁKAT! ELKÉPESZTŐ MI VAN ITT!!! NEM KERESIK A KUTYÁIKAT,NEM VESZIK ÉSZRE, HOGY NINCS OTTHON!!! Ezt a kutyust is találták,CHIPES DE NINCS REGISZTRÁLVA, de senki nem keresi őt sem! Feltesszük hátha meglátja a gazda és észreveszi, hogy tényleg hiányzik az udvarból!