Magunkról

 

“ESÉLY ” ÁLLAT- ÉS TERMÉSZETVÉDŐ  KÖZHASZNÚ EGYESÜLET

ADÓSZÁMUNK:

18392607-1-04

” Nézz bele egy kutya szemébe ! A végtelen jóság néz vissza rád !

Bánj úgy vele , hogy ez a szeretet sose hunyjon ki belőle és akkor elmondhatod , igen én felelős állattartó vagyok…”

Egyesületünk 2007-ben alakult, ,, ESÉLY” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület néven. Jelenleg 38 taggal rendelkezünk az elmúlt években több ezer hontalan állatot juttattunk új, szerető otthonba illetve elláttuk őket a megfelelő kezelésekkel és oltásokkal is. Tevékenységünket társadalmi munkában végezzük ami napi 6-8 órát vesz igénybe.

Jelenleg a békési gyepmesteri telepen tevékenykedünk. Természetesen a telepen kívül is sok olyan állatka van, aki segítségre szorul, őket is próbáljuk gazdihoz juttatni, gyógyíttatni.

Bárki lehet állatvédő, Ön is! Csatlakozzon hozzánk, hogy együtt segíthessünk a kidobott, kóbor állatokon.

Támogasson minket adományával is,  amely lehet pénzbeli vagy tárgyi ( szőnyeg, ruha, póráz, nyakörv, szalma, ÉTEL, építőanyag vagy bármi más ami feleslegessé vált)

Látogassa továbbra is honlapunkat, ahol friss híreket talál a kutyusokról és az egyesületről.

Számlaszámunk:10402025-00022046-00000002 ( Kereskedelmi és Hitelbank)

Nemzetközi számlaszám ( IBAN ): HU89 1040 2025 0002 2046 0000 0002

E-mail cím: bekesiallatvedok@gmail.com

Magunkról” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Gyepmesteri!
  Szívem szerint az összes kutyust haza vinném,de sajnos a mi kis bolha fészkünk nem tűr meg maga mellett senkit,de ajánlom az oldalt akinek csak tudom.Hátha valaki szeretne egy kutyust mert az ilyen kutyáknál hűségesebb nincs a világon.
  Üdv.Ildikó

 2. “Egyesületünk 2007-ben alakult, ,, ESÉLY” Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület néven.”

  Mi az ami miatt állatvédőknek mondják magukat?
  Mi az amiért természetvédőek mondják magukat?
  Nem szeretném, hogy ha nem válaszolnák meg teljesen, vagy ki fogják moderálni a kérdésemet.
  A állatvédelemről és a természetvédelemről pontosan mi az elképzelésük, céljuk, és mi az amit már megtettek? Gondolom “szeretjük az állatokat” benne lesz a válaszba. Szóval valami komolyabb gondolatuk/tervük van? (nekem igen)

 3. mikor fogják békésen is felszámolni békésen (is) pénzért eladó állatokat? “Kutyák eladók”… vagy ők azért mert ismerik őket mert családtag vagy barát vagy akárki, akor nem kell már szólni? Ne legyen kivételezés akkor, mert gondolom azoknak a kutyáknak akiket ott eladnak és rossz körülmények közözz vannak / és / vagy lesznek nekik mindegy hogy ki kinek a rokonja. Ha eladják őket akkor az nem jó. Vagy az más??????

 4. Sajnáljuk, hogy ennyire nem érted az állatvédelem kérdését és össze-vissza beszélsz és kérdezgetsz. Az hogy ki az állatvédő és ki a természetvédő döntse el maga amit már eddig megtettünk az mind fenn van a gazdira találtak és a hírek menüpontban ha esetleg elolvastad volna , kiváncsi lennék mi a terved az állatvédelemmel kapcsolatban mert tudod beszélni nagyon könnyü de ha már valamit tenni is kellene akkor néma csend következik.

 5. Így van, nálatok van ilyenkor csönd amikor tenni is kellene.
  Viszont rossz, hogy nem látod te se, hogy nem ellened beszélek személy szerint, hanem amit képviselsz te is meg többi “állatotthon” meg “telep”. Egyik írásban láttam hogy nem vagytok úgy eleresztve mint egy budapesti “otthon”. Azért mert a szemét “rex állatotthon” szépen kinéz de szépen elfolyik a pénz ide-oda amoda, az egész egy marketing fogás, bár tény, hogy vannak eredményeik, de avval a kutyáknak nem lesz sokkal jobb. (rexet utálom a legjobban, mert az egy “kirakathely”). És gondolom sok dolog van amit én se tudok azokkal kapcsolatosan….
  Tehát azt jelenti, hogy irigyek vagytok a budapesti menhelyekre…. Jó oké, nem rosszindulatúan, de “ott mégis jobb, mint itt”. Elvileg. Az a gond, hogy minden menhelyen darabszámra mennek a dolgok.. De ha sok a kutya mikor fogtok akkor egyesével rendesen foglalkozni velük? Ha van mittudom én 10 önkéntes nálatok (fogalmam sincsen hányan vagytok és pontosan mit csináltok/csinálnak a többiek) akkor talán nem kellene több kutyust befogadni mert ugyis csak összezárjátok őket elég rossz körülmények között és így nem hogy javulna a minőség, csak dagad a kutya állomány (igen, csúnyán fogalmaztam). Azzal nem értek egyet én sem, hogy valaki döntsön az állatok elaltatásáról, de szükség van rá, mert hosszutávon rosszul érzi magát a kutya is meg pénz sincsen meg hely sincsen. Szóval aki itt siránkozik, hogy jajj szegény kutya meghalt… igen, gondoljon bele, ha eszik húst az az állat mennyit szenvedett. Nem véletlenül nem eszek semmiféle hust én olyan vagyok hogy megnézem azt a rohadt tusfürdőt is amit használok, hogy állatkísérletes -e. ÉS ezen kívül összetételét is meg ell nézni mert az már kezd divat lenni hogy “jajj állatkísérletes terméket ne vegyél…blablabla” (ez jó, csak nem az állatok védelme miatt van, azért bosszant)
  Arra is figyelni kellene nektek, hogy ne is legyen benne állati eredetű dolog, tehát nem elég megnézni a “not tested on animals” feliratot, hanem összetételt is kell nézni. Mosóporoknál, mosószereknél ugyanez a helyzet. Nem, nem hordok bőrdzsekit, és nincsen bundám (mondjuk mert nem vagyok se nő se lány de mindegy). ÉS én képes vagoyk veszekedni akárkivel aki fenyőfát vesz, csak azért mert karácsony van és “már ugyis kivágták a fát”. Igen kivágták mert sok idióta megveszi, hiába megy tönkre egyre több, a sok embernek kell, merthát karácsony van, ez a szokás…blablabla.
  És tessék: amikor táblás csokit vesztek akkor gondoljatok bele, hogy nagy részét állat vérrel dúsítják! Neten mondjuk a mars csoki van (az ugye nem táblás) de az a gyártó cég miatt).
  Tescós tojás amúgy most azzal kezdi reklámozni magát, hogy “állatbarát” tojást forgalmaznak). Szerintük az már állatbarát hely. Tudom, békésen nincsen tescó de csabán van. És nem csak azt kell nézni, hogy amíg kitojja addig milyen körülmények között van! 1 évig tartják ott a tojókat, aztán adják át vágóhídra… tehát amíg élnek jól kihasználjak, még közbe szarul is élnek utána meg az ember nyugodtabbann megveszi a tojást, hogy “jajj, állatbarát tojás és még olcsó is” blablabla!
  Többi dologról nem is beszélve… Kutya meg macska témában pedig milyen sokan azt mondják, hogy “jajde jó, szülni a fog a kiscicám, kiskutyám. Hát majd elajándékozzuk őket valakinek…” Mi az, amiben hazudok és mi az ami nem igaz ebből amit most írtam? Ja még szokták mondani, hogy “miért ha mindig mindent betartanál akkor nem is élhetnél mert mindennel szennyezed a környezetet”..blablabla.
  Igen, kár is élni bárki embernek mert ezek a körülmények nem fognak változni. De én MINDIG a lehető legjobb megoldást választom és fogom is. Szerintem én igenis jól látom a dolgokat, csak kicsit negatívabban mint mások mert én előre gondolkodok és nem hogy jobb lene az állatvédelem/természetvédelem, inkább csak más lesz, de nem hal meg kevesebb állat, nem szenved kevesebb állat. Max jobban titkolják.
  Én sokkal többet tettem ezekért a dolgokért mint ahogyan hiszed és fogok is akárki akármit mond.
  Amugy az állatvédelmi törvénybe tudod mi a legrosazbb? (közúti dolgok után érdeklődhetnél, mert azon kívül, hogy feltette valaki, jó lenne azt a sz@rt értelmezni is) mert nagyon nem teljes így és tudok megdöbbentő dolgot mondani, csak mert én utánamentem sok dolognak és nem csak ugy kiteszem. AMigy minek kellet kitenni? google ba beírva megvan úgyis az állatvédelmi törvény. Ja, elég a látszat is?! Értem…. Peruban tengerimalacot esznek, kínában kutyát itt meg csirkét. Én szeretem a csirkét,malacot, ugyhogy ne egyétek. Ki dönti el, hogy ki/mit ehet? Itt teljesen odáig vannak akik látják a sült tengerimalacot…. én meg odáig vagyok ha látom a halakat a tescóban, meg a husválasztékot. Nos, mivel önző az ember sajnos, így eldönti hogy “jó a cssirkét ehetem, a malacot ehetem…stb) de ne egyem a tengerimalacot, kutyát mert az olyan aranyos…. blablabla. NEm kellene enni semmit és akkor nem lenne önzőség. VAgy ne így szenvedjenek. Inkább növényt eszek(gyömölcs, kenyér, zöldség )mert talán egy gabona nem érez fájdalmat, de egy körte sem. Viszont egy csirke meg a többi vágóhidi állat folymatosan szenved.
  Nos abbahagyom mert elég lelki fröcsögés volt, de amikben nicsnen igazam és hazudok szerinted, akkor írd le légszives.
  (helyesírási hibáimat ne nézd mert abból van tényleg sok de nem érek rá javítgatni meg fogalmazgatni, többek között mert én nem látszatember vagyok)

 6. Úristen! Szörnyű ember lehetsz “akárki”! Képes vagy a gyümölcsöket és a zöldségeket megölni? Hisz köztudott, hogy a növények is éreznek. Nem olyan látványosan reagálnak a fájdalomra, mint a nem helyhez kötött élőlények, de éreznek.
  http://index.hu/tudomany/biotech/nov190908/

  Teljesen igazad van, hogy nehéz határt húzni az állat és természetvédelemben. Mi számít állatkínzásnak és mi nem. Kell-e különbséget tenni a haszonállat és a hobbiállat között, vagy nem. Ha valaki kivág egy fát, hogy házat építsen, az akkor környezetromboló, vagy sem. Egyelőre maradjunk annyiban, döntse el mindenki saját szája íze szerint. Ha nem haragszol, én a kedvedért nem mondok le a paprikás csirkéről. Genetikailag így vagyok kódolva. Mióta az ember ember az életéhez szükséges fehérjét legegyszerűbben a húsból pótolja. Nekem ez így természetes és jó. Mi mentjük a kutyákat, az indiaiak a tehenet, a kínaik a pandát, mindenki a saját kultúrájának megfelelő állatot. Ja, és Te? A több száz sorodat elolvasva sem tudom még, hogy a vegetarianizmuson kívül Te mit tettél az élőlényekért… emlékeztetve arra, hogy évente több tonna növény haláláért vagy felelős.

 7. Te tényleg idióta vagy és örülök, hogy neked az a gondolatod, hogy inkább állatkínzás után eszel paprikás csirkét, minthogy növényeket egyél. De ezt nem gondolod komolyan abban is biztos vagyok. Ne is mondjál le, igazad van, a csirkéknek is olyan jó hogy sok rohadt sutyerák van a föld bolygón és úgy vannak vele, hogy hajrá, azt meg lehet enni. Vannak országok ahol több a gyilkosság, úgyhogy ha bármi erőszak történik veled, akkor azt fogják mondani remélem a rokonjaid, hogy “hát van ilyen, máshol rosszabb” Én azt mondanám, hogy “na végre, egy hülyével kevesebb…. ”
  Autóm van és a környezetet szennyezem az is igaz, de abba legalább emberek is beledöglenek. Elvileg.
  Egyébként ne aggódj én is úgy kezdtem hogy állatokat adtak a szüleim és akkor azt mondtam hogy szeretem az állatokat blablbla de akkor ettem szalámit meg mindenféle állattetemet. Csak ha valaki szereti az állatokat akkor nem kivételez. Szerintem.
  De mondom nekem olyan a felfogásom hogy se neked (pedig egy sutyerák ember vagy te is mint akár én is) hogy amit nem akarok magamnak azt nem szeretném másnak. Én nem szeretném hogy ketrecben dögöljek meg ugy hogy …. tehát ahogy élnek a vágóállatok. És még meg is esznek aztán. Vagy megdöglesztenek és a husom már bomlani kezd, kezd megromlani, de nemgond, mert vannak akik átcimkézik, eladják és megeszik valaki aki még rosszul is lesz tőlem merthát ugyebár sok sok ilyen is van hogy nem elég hogy feleslegesen gyilkolják állatokat hogy mások zabálhassanak mint Te is.. Dehát ilyen az emberi faj, én ezért nem szeretem egyiket se, csak távolsággal. Igen é majdnem tényleg ennyire “hülye” vagyok mint gondolod te is. Hogy mit tettem. Amit tudtam értük is megtenni. De ha már nem ártok, az már eleve több mint az hogy zabálnék hust és néha néha 1-2 kutyával/macskával jót tennék.

 8. Akárki Te egy nagy idióta vagy. Billentyűzet mögül osztod az észt, fikázol, fröcsögsz olyanoknak akik nap mint nap időt és fáradtságot nem sajnálva dolgoznak a kutyusokért.
  A helyedben elszégyellném magam. Mit képzelsz magadról? Kár beléd még a tojás is, meg bármilyen növény.

 9. Minden tiszteletem az állat védőké, nem azé a szomszédomé ,aki
  a helyet, hogy szólt volna néha kiszökik a kutyám a sintértől
  ládát kért, hogy befogja a kutyusomat. Egyet már agyon ütött egy cicámmal együtt. Örökké hálásak leszünk a gyermekeimmel együtt amiért haza hozták. Egyáltalán milyen lehet a lelke egy sintérnek
  Ja, igen a szomszéd kutyáját viszont mi etetjük, mert sajnáljuk, hogy nem látják el rendesen.

 10. Sajnálatos, hogy egyes emberek itt élik ki az ostoba ,,beszéd kényszerüket” Ezeknek a srácoknak akik ha megtalálják elkóborolt állatainkat etetik ápolják míg megtaláljuk, csak támogatni kellene. Akár szóval akár anyagilag, bármivel. Nem kell itt regény hosszúságú litániákat írni más állatvédő szervezetekről. Én csak minden jót kívánok és sok segítőt az ellenlábasok helyet.

 11. Kedves Állatvédők!

  Szeretném megköszönni a segítségeteket!Tegnap Mezőberény és Békés között három legyengült kidobott cicust találtam, nem állt módomban elvinni őket sajnos, így hozzátok fordultam.Nagyon készségesen segítettetek: köszönöm szépen!sajnálom, hogy többet nem tudtam tenni…

 12. Kedves állatvédők!

  Tudom,hogy ez nem ide tartozik,de befogadtunk egy kutyust.Szegénynek nem volt előttünk gazdija.Nagyon félénk,alig jön ki a házából egész nap.Mit lehet ilyenkor tenni?

  Előre is köszönöm!

 13. Szeretném kérdezni,hogy lehet-e kimenni nyáron segíteni a menhelyre.(Többen mennénk.)

  Köszönöm:Szűcs Bettina Erika

  Ui.:Kérem jelezzenek vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.