Örökbefogadás előtt ezt olvassd el!

Mindenkinek, aki kisállatot vesz magához számolnia kell azzal, hogy egy élőlény nem játékszer. Nem lehet visszaadni, ha mégis másmilyen lenne az elképzelésünk. Egy állat befogadása nem történhet meggondolatlanul. Gyermekünknek csak akkor vegyünk kisállatot, ha biztosak vagyunk benne, hogy rábízhatjuk a gondozását, vagy amennyiben ő ezt nem tenné meg, mi vállalni tudjuk helyette a feladatot. Lakótelepi lakásba csak olyan kisállatot vigyünk, akinek az igényeihez az ilyen környezet megfelel és nem lesz folyamatos konfliktusforrás a szomszédokkal.

Ma már a felelős állattartás alapja, hogy bármilyen kisállatunk is van, azt rendszeresen vakcináztassuk a fertőző betegségek ellen, rendszeresen féregtelenítsük, folyamatosan védjük a külső élősködők (bolha, kullancs) ellen és gondoljunk arra is, hogy esetleg elveszhet, ezért lehetőleg még az első oltási sor beadásakor chipeztessük be állatorvosunkkal.

honlap 2

Ha menhelyről, vagy gyepmesteri telepről fogadunk be állatot, biztosak lehetünk benne, hogy kivételesen hűséges és odaadó kutyánk, vagy macskánk lesz, hisz ezek az állatok pontosan tisztában vannak azzal, hogy mit jelent a gazdi nélküli élet. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy ezek az állatok egy óriási traumán estek át, így az első időszakban valószínűleg több odafigyelésre és szeretetre lesz szükségük, mint szerencsésebb társaiknak. Ha ilyen kisállatot fogadunk örökbe, első utunk az orvoshoz vezessen egy általános vizsgálatra, hisz olyan helyről hoztuk a kutyát, vagy a cicát ahol fokozott fertőzésveszélynek volt kitéve.

A békési gyepmesteri telepről örökbefogadott állatok már  oltva, féregtelenítve, bolhátlanítva és a legtöbbjük ivartalanítva van. Nagyon szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy legyenek türelemmel az állathoz. Nem csak az örökbefogadóknak, de a kutyusnak vagy cicának is egy új környezetet, egy új családot kell megszokni. A mai világban rengeteg módszer van arra, hogy lehet megtanítani kutyákat az elvárt viselkedésre, kutyaiskolák is vannak erre a célra. Úgy gondoljuk, aki nem képes időt fordítani arra, hogy összeszokjon az új állatával, ne is fogadjon örökbe, mert nem fog sikerrel zárulni a történet. Aki viszont türelmes, és megérti a fent leírtakat örömmel várjuk a békési gyepmesteri telepen. 🙂

13840532_305693569768797_343528626_o